Recursos recomendados No 2 Marzo 2020

Recommended reading no. 1

Una selección de artículos, ensayos y videos relevantes para el diseño ecológico, cultura regenerativa, la crisis climática y resiliencia. Recursos recomendados se publique una vez al mes en castellano/catalán y una vez al mes en inglés.

Espai de materials en donació en Barcelona

Vols donar o rebre materials?

Algunes organitzacions tenen excedents de materials, fan canvi de mobiliari o viuen altres situacions que generen objectes que poden esdevenir recursos per a altres membres de la xarxa. Altres vegades, les organitzacions s’adrecen a la xarxa per sol·licitar allò que necessiten específicament per a activitats o serveis.

Entrevista con Jorge Riechmann en Critic de su libro ‘Otro fin del mundo es posible, decían los compañeros’

De fet, creu que el col·lapse total és ja totalment segur. Però que hem de lluitar per, almenys, “col·lapsar-nos millor”

Sabeu quina diferència hi ha entre la temperatura actual mitjana i la temperatura mitjana en l’època de la glaciació? Tres graus menys. Amb tres graus menys, les glaceres baixaven per tot Europa fins al Mediterrani. Això ens dona la idea de què significa que la temperatura mitjana del planeta augmenti tres graus

Hi ha una frase teva molt coneguda: “El canvi climàtic és el símptoma, però la malaltia és el capitalisme”.

Tenim una cultura que creu que hi ha una capacitat infinita d’aconseguir recursos i malbaratar energia. El problema fonamental no és el lliure mercat en si mateix, sinó la dinàmica autoexpansiva de l’acumulació de capital.

Jo, si pogués aconsellar el lector de CRÍTIC, li diria això: d’una banda, pensi com pot organitzar-se de manera col·lectiva, no individual, en la seva vida quotidiana i les coses properes per alimentar-se, moure’s, viure d’una manera al màxim de sostenible possible. I, d’altra banda, en paral·lel, pensi com lluitar políticament davant dels grans reptes com la mobilitat, el model energètic, un programa agroecològic global… L’objectiu final és molt difícil, sí. Mentrestant, però, cal fer coses. Però no en soledat ni de manera aïllada. El que podem fer és organitzar-nos ja perquè, quan els senyals de la gran catàstrofe siguin ja visibles per a la gran majoria de la població, tinguem marge suficient per poder respondre-hi tan bé com sigui possible.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s